Here you can translate kalmarvatten.se into your language.

Hur ofta kan jag lämna in mätaravläsning?

Hur ofta kan jag lämna in mätaravläsning?

Hur många gånger du vill men vi rekommenderar att du gör det två till fyra gånger per år. Enklaste sättet är att göra det dirket här på webben via Mina sidor

Den här hösten har vi valt att skänka 1 krona per mätarställning som lämnas här via Mina sidor till WaterAid. På så vis spara vi på administartion och miljö och vi hjälper de som inte har tillgång till rent vatten!

Från och med den 7 juni 2017 monterar Kalmar Vatten digitala fjärravlästa vattenmätare i samband med byte. Du som har fått en sådan mätare monterad behöver inte lämna mätarställning till oss, det sköter vi.

Varje år stämmer vi av den preliminära vattenförbrukningen mot mätarställningen så att faktureringen stämmer mot din förbrukning. Det kan du faktiskt göra flera gånger per år, vi rekommenderar att du läser av och skickar in mätarställningen två till fyra gånger årligen. Detta är också ett bra tillfälle att hitta dolda vattentjuvar som en droppande kran eller toalett eller i värsta fall en läcka på fastigheten.

Som tack för att vi tillsammans sparar både papper och administrativa kostnader, skänker vi en liten del av besparingen till dem som inte har tillgång till rent vatten. En krona per inlämnad mätarställning på webben går till Wateraid, en internationell organisation som arbetar med både rent vatten, sanitet och utbildning så att hjälpen blir långsiktig och effektiv. Wateraid ingår i Svensk insamlingskontroll.

mina sidor kan du lämna mätarställningen direkt

Behöver du mer hjälp, kontakta oss

Förbättringsförslag